tiistai 24. huhtikuuta 2012

OLD SCHOOL LEMON CUPCAKES


Nämä kuppikakut ovat nopeita ja helppoja valmistaa ja maistuvat ihan huippuhyviltä! Sitruuna ja tuorejuusto ovat pettämätön yhdistelmä. Jos oikein laiskottaa, niin nämä maistuvat kyllä ilman kuorrutettakin sillä kakut ovat sisältä meheviä ja pinnasta mukavan rapeita. Suosittelen kokeilemaan, resepti löytyy alaspäin rullaamalla.

Kokeilin ensimmäistä kertaa kuorrutteen levittämistä perinteiseen amerikkalaiseen tapaan veitsellä. Tai palettiveitsihän sen olisi pitäny olla, mutta koska sellaista ei ollut käden ulottuvilla, käytin aivan tavallista Hackmanin aterinveistä. Juuri sellaista, joka löytyy todennäköisesti lähes jokaisesta suomalaisesta keittiöstä. Monilla amerikkalaisilla kuppikakkuketjuilla on omat "nimikkopyörteensä" ja oikeanmuotoisen kuorrutuksen oppimiseen voi mennä aikaa jopa huimat 40 tuntia! En lähtenyt pyörteen kanssa ihan niin haastavalle linjalle, vaan tämän kuorrutuksen opetteluun menee keskimäärin 4 minuuttia. Ulkonäkökin on sen mukainen, mutta pieni rosoisuus saa nämä näyttämään vain entistä herkullisemmilta.

Jos kuppikakkuihin haluaa näyttäävämpää lookia voi kuorrutteen vaihtoehtoisesti pursottaa esimerkiksi tähtityllalla. Vapun kunniaksi koristeeksi voi vielä halutessaan väsätä sokerimassasta syötävää serpentiiniä. Maukasta vappua kaikille!




Sitruunakuppikakut tuorejuustokuorrutteella

n. 40 kpl minikuppikakkuja tai n. 12 kpl normaalikokoisia kuppikakkuja

2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl soodaa
1/2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 dl öljyä
1 kananmuna
0,5 dl maitoa
2 rkl sitruunamehua
1 sitruunan kuori raastettuna

Kuorrute:
75g voita
1,5 dl tomusokeria
1/2 tl vaniljasokeria
2 tl maitoa
200 g tuorejuustoa

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Yhdistä nesteet ja sitruunan kuori keskenään ja sekoita hyvin. Lisää kuivat aineet nesteseokseen ja sekoita tasaiseksi. Täytä muffinivuoat 3/4 asti ja paista kuppikakkuja 175 asteen lämpötilassa 10-15 minuuttia riippuen kuppikakkujen koosta.

Valmista kuorrute vatkaamalla huoneenlämpöinen voi, puolet tomusokerista, vaniljasokeri ja maito keskenään sähkövatkaimella. Sekoita loput sokerista tuorejuuston kanssa. Lisää tuorejuustoseos voikreemiin ja sekoita kuorrute nopeasti tasaiseksi. Levitä kuorrute veitsellä täysin jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Tee pinnasta ensin tasainen kartio ja tee sitten veitsen kärjellä pyörre kuorrutteeseen. Jos haluat pursottaa kuorrutteen, kannattaa kuorrutetta tehdä isompi määrä.

Koristele kuppikakut nonparelleilla ja halutessasi sokerimassasta tehdyllä serpentiinillä. Serpentiiniä saa tehtyä kierittämällä sokerimassasuikaleita esimerkiksi grillitikun ympärille. Irrota massa tikusta siten, että se säilyttää kierteensä.

Kuppikakut säilytetään jääkaapissa, mutta ne kannattaa ottaa huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua, jotta kuorrute pehmenee ja maut tulevat hyvin esille.


Lemon and cream cheese are a perfect match.

Lemon cupcakes
1 cup flour
1/2 cup sugar
1 tsp baking bowder
1/4 tsp soda
1/2 tsp vanilla sugar
a pinch of salt
1/2 cup oil
1 egg
1/4 cup milk
2 tbsp lemon juice
zest from 1 lemon

Frosting:
75 g butter
1/2 cup powdered sugar
1/2 tsp vanilla sugar
2 tsp milk
200 g cream cheese

Preheat the oven to 350 degrees F (175 degrees C). Line cupcake pan with paper liners. In a large bowl, beat together oil, egg, milk, lemon juice and lemon zest. Mix dry ingredients in a separate bowl. Add the dry ingredients to lemon juice mixture. Divide the batter evenly between the prepared liners and bake for about 10-15 minutes.

Make the frosting by whipping butter, powdered sugar, vanilla sugar and milk until light and fluffy. Add carefully cream cheese into the mixture.



13 kommenttia:

  1. Raikasta, kaunista, hyvää !
    Serpentiinejä aion kokeilla :D pian !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan! Simppeleitä vappukoristeita, tai miksi ei muihinkin tilaisuuksiin :)

      Poista
  2. Jälleen kerran aivan ihanan näköisiä kuppikkakkuja. Amerikkalaistyyliset pyörteet näyttää kyllä ihan siltä kun olisit noita ammatiksesi tehnyt, eikä miltään ensimmäiseltä kokeilulta.
    Serpentiinit on huippu idea!

    Toivottavasti on ok että lisäsin sinut blogilistaani, nimittäin fanitan näitä sinun leipomuksia sekä kuvia aivan täysillä.

    Hauskaa vappua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva, että lisäsit blogin listalle :) Hauskaa vappua!

      Poista
  3. Hei. Testasin tänään sitruuna kuppikakkuja ja täytyy sanoa että; helppo, nopea ja niiin niin hyvää! Linkitin sivusi omaan blogitekstiini ja lisään vielä blogisi lukuluettelooni. Kiitos reseptistä. Aurinkoista elokuuta!
    -Jemiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Jemiina. Ihanaa, että pidit reseptistä ja kuppikakut onnistuivat hyvin! Ja kiva, että linkitit blogini! Aurinkoista loppukesää!
      Terkuin, Emma

      Poista
  4. Nää on huippuja! keväisen raikkaita. Nam! Tein tyttären synttäreille ja kaikki tykkäsivät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla, että kuppikakut onnistuivat ja maistuivat! :)

      Poista
  5. Hei. Aion kokeilla reseptiäsi huomenna mutta mietin että voinko korvata soodan osuuden 1/2tl leivinjauheella?

    VastaaPoista
  6. Aivan ihania, jo toistamiseen teen tällä viikolla näitä :)
    Ohjeesta sen verran kysyisin että minkälaisia noi minimuffinivuoat on ja entä nuo tavalliset?
    Tein nimittäin tänään tämmöisiin vuokiin http://www.oetker.fi/fi/Tuotteet/?intProductCategoryID=113&intProductID=299 ja tuli vain 15 kpl, vaikka noi vuoat on tosi pieniä. Ja viimeksi kun tein tuplaohjeen tavallisiin vuokiin niin niitäkin tuli vain 15 kpl.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Tutkin asiaa tarkemmin ja tarkistin muistiinpanot vielä omasta reseptivihkostanikin. Käytän melko pieniä vuokia (minivuoat halkaisija 3 cm ja isot 5 cm). Vuoat täytän maksimissaan 3/4 siten, että kuppikakut kohoavat vain aivan vuoan reunan pintaan, jolloin kuorrutettuna kuppikakut näyttävät siisteiltä. Käytitkö kohottamiseen pelkästään leivinjauhetta vai myös soodaa? Pelkällä leivinjauheella saattaa olla, että kohoavat hiukan vähemmän. Muffinivuokien koossa on huomattavia eroja niin vuokien halkaisijoissa kuin korkeudessa. Varsinkin isojen vuokien osalta voidaan puhua jo melkein sentin heitosta suuntaan tai toiseen. Hyvä, että kuppikakut ovat joka tapauksessa onnistuneet ja olet löytänyt käyttämillesi vuoille sopivat määrät :) Nämä ovat kyllä herkullisuudessaan ja helppoudessaan koukuttavia kuppikakkuja! :)

      Poista
  7. No sehän selittääkin, minun "pienet" muffinssivuoat ovat nimittäin halkaisijaltaan 6,5 cm, juuri mittailin... :D

    VastaaPoista

Thank you for your comment!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...